Mafini sa šumskim voćem



Čini mi se da, uzevši u obzir sva dešavanja, kako kod nas, tako i u svijetu, nikada nije bilo bolje vrijeme za pečenje kolača nego sada. 

Zato vam donosim jedan lak recept za mafine sa šumskim voćem. Na kraju posta imate i alternativu za neke od ovih sastojaka, kako bi koristeći skoro istu smješu dobili čokoladne mafine. Za pripremu smješe potrebno je svega desetak minuta,a moguće je da sve sastojke već imate kod kuće. Od navedenih sastojaka ispane oko petnaest mafina, pa ako ste raspoloženi za više (jer su dobri i naredni dan), možete da duplirate količinu potrebnih sastojaka. 

Potrebno:


-3 jajeta
-150 g šećera
-1 vanilin šećer
-1 prašak za pecivo
-150 ml ulja
-150 ml voćnog jogurta
-300 g brašna
-150 g šumskog voća

Priprema:

Mikserom umutiti 3 jajeta sa 150 g šećera. U tu smješu dodati 150 ml ulja i 150 ml voćnog jogurta i mutiti najmanjom brzinom. U posebnu posudu kašikom pomiješati sve suve sastojke (300 g brašna, prašak za pecivo i vanilin šećer). Smješu od suvih sastojaka dodati u umućena jaja i šećer i prvo promješati kašikom, a zatim uključiti mikser i dobro umutiti. Na kraju odlažemo mikser, u smješu dodajemo šumsko voće i mješamo kašikom dok ga jednako ne rasporedimo kroz smješu. I to je to! 
Smješa bi trebalo da izgleda slično ovoj
Mafine peći na 170 stepeni, 30 minuta. Gotove mafine posuti šećerom u prahu ili napraviti preliv po želji. Pustite ih da se malo ohlade i uživajte!


Bonus savjet:
Ako volite baš slatke mafine, predlažem da šumsko voće ukuvate sa šećerom i malo vode na tihoj vatri, dok tečnost ne ispari, pa kada se tako prodinstano voće malo ohladi dodajte ga u smješu za mafine i promješajte.




Alternativa-čokoladni mafini:

Umjesto voćnog jogurta možete staviti obični jogurt, u smješu dodati kašiku kakao praha, a umjesto šumskog voća dodati komadiće omiljene čokolade(količina po želji) i dobićete čokoladne mafine.

Na kraju, uživajte u mafinima, bili oni voćni ili čokoladni! Bon Appetit!

Коментари

Популарни постови