Čokoladni keksići



Kada ih zamišljate, onda ih zamišljate kao mekane, vazdušaste, sa komadićima čokolade koji se tope. Slatke. E pa ovi čokoladni keksići su sve ono što ste zamišljali da čololadni keksići treba da budu.


Danas vam donosim jedan od najbržih, najlakših i najslađih recepata. Savršeni kao prilog uz kafu, čašu vina ili uz još čokoladnih keksića. Od doze sastojaka koje ću navesti ispada oko petnaest keksića, pa vam predlažem da stavite duplo od svega, jer ja jesam i bilo nam je malo. 

Sastojci:

-12 supenih kašika brašna
-pola praška za pecivo
-3 supene kašike šećera
-1 supena kašika kakao praha
-1 vanilin šećer
-3 supene kašike ulja
-sjeckane čokolade po ukusu (oko 100 g za ovu dozu po receptu, može biti za kuvanje ili neka druga)
-1 jaje 
-mlijeko

Postupak:

Pomiješati 12 kašika brašna, pola praška za pecivo, 3 supene kašike šećera, 1 vanilin šećer, 1 kašiku kakao praha i promiješati kašikom. Zatim dodati 3 supene kašike ulja i sjeckanu čokoladu. Dodati 1 jaje, a zatim mlijeko dosipati po potrebi da bi se smješa sjedinila. Smješa ne treba da bude ni previše čvrsta, ni previše rijetka.Treba da bude ljepljiva, pa neka vas to ne brine.
Kolačiće možete odmah oblikovati i peći, a možete tijesto ostaviti u frižideru pola sata zbog lakšeg oblikovanja. Pleh prekriti papirom za pečenje, tijesto oblikovati u keksiće( obično ih stane 9 na pleh). Tijesto je ljepljivo, pa se pomognite brašnom kako bi oblikovali keksiće.
Peku se svega 10-15 min na temperaturi od 180 ili 200 stepeni. Pazite da ih ne prepečete, jer treba da budu mekani i vazdušasti na dodir na kraju pečenja. 
Izvadite ih, pustite da se malko ohlade i uživajte!


Bon Appetit!

Коментари

Популарни постови